Známý chorvatský modní dizajner zažil skutečné setkání s Bohem díky modlitbě

26.01.2024 22:39

Modní dizajner, jehož modely jsou zbožňovány populárními hvězdami nás tentokrát seznámil s něčím úplně jiným.

Poznati hrvatski modni dizajner doživio istinski susret s Bogom

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ivica Skoko při hledání pokoje, hledání setkání s Bohem, zažil setkání sám se sebou. O své duchovní cestě podal svědectví pro časopis In magazin.

Jméno Ivica Skoko je již 26 roků na špičce chorvatské modní scény. Být veřejně známou osobou není vždy snadné. A on díky tomu najednou pocítil, že potřebuje pomoc.

''Při večerních modlitbách mne napadalo, že tu pomoc nemám hledat u psychiatra ale u kněze, aby to byl někdo blízký mému srdci, někdo komu se mohu svěřit, s kým mohu o všem pohovořit duchovním způsobem, aby to nemělo zdravotnický charakter návštěvy u psychiatra což jsem už dokonce vyzkoušel. To je dnes běžné pro mnoho lidí, že chodí k psychiatrům, ale mně to nevyhovovalo'', řekl upřímně Skoko.

A potom se se synovými problémy jeho máma svěřila své přítelkyni, že se v jeho životě nahromadily všechny ty následky jeho kariéry a korona viru, toho velkého zemětřesení a všechno ostatní co se kolem nás teď děje''.

Přítelkyně jí dala telefonní číslo na fra Stjepana Brčinu, vedoucího Evangelizační komunity Svatý Duch.

''Zavolal jsem mu a říkám: Stjepane, máte chvilku času na rozhovor? A on mi odpověděl: Právě jsem na cestě z Medžugorje do Záhřebu, můžeme mluvit jak dlouho chceš. Ten rozhovor jistě trval déle než hodinu a půl. Zkončil, když se mne kněz v jednu chvíli zeptal: Jsi proto, abych se za tebe pomodlil tady v autě? A on se modlil asi 10 - 15 minut, už nevím přesně. Já jsem během té jeho modlitby ze sebe vyplakal všechnu hořkost. A ty chvíle mi změnily život. V podstatě ne život, aby to nevypadalo, že je ze mne teď fanatik. Zítra toho budou plné portály, jak to bývá když dám nějaký příspěvek a komentáře budou různé. Já bych jen radil, aby čtenáři přišli na setkání modlitební skupiny, abychom se společně pomodlili a přesvědčili se, že se nejedná o fanatizmus'', řekl Ivica.

''Dnes lidé prožívají strach, mají různé problémy, potíže, nepřátele, ale když je lidské srdce naplněné silou Ducha Svatého, pak nemá problém, může se postavit před kohokoli'', říká Stjepan Brčina, vedoucí Evangelizační komunity Svatý Duch.

Potom mu fra Stjepan navrhl, aby se Ivica zúčastnil duchovní obnovy.

''Já jsem s tím bez rozmýšlení souhlasil a ty tři dny jsou tři nejkrásnější dny v mém životě'', prohlašuje Ivica.

''Když jste s Bohem, nastane ta přirozená selekce – ztratíte jen to co není dobré, dokonce i falešné přátele, a i všechno ostatní Pán pročistí, všechny ty falešné motivy a nějak vykrystalizuje společnost, která žije pro stejné ideály, pro stejného Boha, kterému oni slouží při schůzce každý čtvrtek – to mohu rozhodně říci'', potvrzuje fra Stjepan Brčina.

Ivica se stal členem kreativního týmu evangelizačního společenství Svatý Duch. Dnes jsou pro něj čtvrteční duchovní večery nejkrásnější částí týdne. Ivica při nich velmi dobře využívá svoje talenty a schopnosti, jak nám již několikrát ukázal a těšíme se na další.

Ivica říká: 'Našel jsem pokoj. Ten potřebuje najít každý člověk. Chtěl bych vás všechny pozvat, abyste přišli na schůzku našeho evangelizačního společenství. Jistě byste nelitovali.

A fra Brčina na závěr dodává: ''Dnešní mladí něco hledají. Hledají živého Boha. Myslím, že jsme všichni poněkud unavení od povídaček a teorií. Do našeho Společenství tady všichni nějak prostě přijdou, otevřou tady srdce, zažívají Boha, Jeho sílu a milost, a tak se posílí pro celý následující týden, a některým takovýto zážitek živého Boha skutečně změní všechno v životě, jak jsme slyšeli od našeho Ivicy''.

(přeloženo z medjugorje-info.com)

Zkoušejte i vy založit modlitební společenství, nejlépe vedená knězem. To si přeje i Panna Maria v Medžugorji. Je to již řadu roků co o to žádala, aby se lidé v těch modlitební skupinách navzájem podporovali. Společenské napětí neklesá, ale naopak stoupá. 

A základní modlitební skupinou má být vlastní rodina...