Ženský pěvecký sbor „Mir“ z Medžugorje získal první cenu

04.07.2018 17:38

 

Ženský pěvecký sbor „Mir“ z Medžugorje, získal první cenu publika „Kasada“ na 17. Mezinárodním festivalu sborů Perast konaném minulý víkend v Perastu v Černé Hoře.

V soutěžní části v kategorii ženských skupin 17. Mezinárodního festivalu sborů Perast byly uděleny čtyři ceny. První cena žiri, první cena publika, druhá a třetí cena poroty. Členky sboru „Mir“ zdůrazňují, že pro ně bylo mimořádnou ctí vystupovat mezi 10 renomovanými sbory, které působí již 10 a více roků, a že to byl velký zázrak získat první cenu na takto uznávaném  mezinárodním festivalu v Perastu.

„Odjely jsme do Perastu poprvé a neměly jsme žádná veliká očekávání. Měly jsme cíl zúčastnit se spolu s ostatními sbory a ukázat, že Medžugorje má pěveckou kulturu a mládež, která zná kvalitní hudbu. Působíme teprve dva roky, a naší vytrvalé snahy si povšiml  festival Perast. Kromě sboru „Mir“ jsem vedla i mužský sbor „Concordia“ z Medžugorja, který je nejmladší účastník v mužské kategorii a jehož vystoupení mezi mimořádně silnou konkurencí bylo také úspěšné. Tato cena nás velmi motivovala a povzbudila k pokračování v naší činnosti. Skromně a pokorně v sobotu 7.7. soubor „Mir“ soutěží v semifinále známého festivalu dalmatinských souborů Omiš. Díky drahému Bohu a naší Panně Marii, je toto pro nás veliký zázrak!“ prohlásila prof. Monija Jarak Mikulić, vedoucí souboru.

Z iniciativy  fra Marinka Šakoty, vznikl soubor „Mir“  v Medžugorji, v září 2016. Soubor se skládá z deseti  členek /medjugorje.hrú (Mezi členkami jsou i známé sestry Ramljak, dcery rodiny vlastníků českého "Penzionu Panna Maria").