Zázrak Jana Pavla II.

24.04.2014 22:10

 

Jan Pavel II. nás uzdravil

Jan Pavel II., charizmatický papež, který byl 27 roků v čele Katolické církve, a papež Jan XXIII., který svolal Druhý vatikánský koncil, nazývaný Dobrý papež,  budou společně prohlášeni za svaté 27. dubna 2014, na první neděli po Vzkříšení, Neděli Božího Milosrdenství. Do toho dne zde budete nacházet zprávy o zázračných a podivuhodných událostech na jejichž základě bylo rozhodnuto o jeho beatifikaci.

  1. Zázračně uzdravená žena vypráví

Strašně mne bojela hlava. Nikdy mi nebylo tak zle. Držela jsem si hlavu rukama, jak strašně mne bolela. Muž mne nutil, abychom odjeli do nemocnice, začíná svůj příběh Floribeth Mora Díaz z Kostariky, jejíž uzdravení bylo uznanené jako druhý zázrak Jana Pavla II. a bude proto prohlášen svatým.

Lékaři ženu hned po příjezdu do nemocnice hospitalizovali a udělali jí diagnostiku aneurizmus, tedy abnormální lokální rozšíření žil. Lékaři zavolali  Floribethina manžela a řekli mu, že je stav jeho ženy velmi vážný, že jí nemohou pomoci. Muž vyšel ven z nemocnice, sedl si na zem a rozplakal se.

Tehdy slyšel hlas Jana Pavla II., který mu odpověděl: "Vzchop se! Vzchop se! Neboj se." Muž ho poslechl. Jeho žena, pak, v den beatifikace Jana Pavla II.  1. května 2011 zůstala vzhůru, aby sledovala ceremoniel. Následujícího rána viděla obraz Jana Pavla II. na titulní straně novin, jak jí rukama vybízí, aby se pozvedla. - Byla jsem překvapená. Říkal mi, abych se nebála a vstala z postele. Řekla jsem: 'Ano, Pane!'. Pozvedla jsem se. Mužovi jsem neříkala nic. Bála jsem se, že bude myslit, že jsem se zbláznila - řekla.

Odborníci nemají lékařské vysvětlení

Za několik dnů, při pravidelné kontrole, nebyla ani památka po nevyléčitelné nemoci. A lékaři uznali, že se stal zázrak.

- Pacientka měla aneurizmus a nastalo krvácení. Bez chirurgického zásahu problém zmizel. Nikdy jsem neslyšel, že by se toto kdekoli na světě stalo - řekl neurochirurg Alejandro Vargas Roman a potvrdil zmizení aneurizmu.

Komise teologů z Vatikánu potvrdila, že se jedná o zázrak. Potvrdili, že se jedná o nevysvětlitelném uzdravení, které udivilo celý svět.