Zážitky účastníků 5. pouti pro osoby s invaliditou

12.06.2016 14:52
(www.medžugorje.hr)

Poutě pro osoby s invaliditou, která se v Medžugorji konala do neděle 12. června, se zúčastnila i Đurđica Mađar z Vinkovců,  zástupkyně sdružení Bubamara. 

„Jsem matka 15-letého chlapce Marka, který má cerebrální paralýzu. Je to už počtvrté co se účastníme tohoto setkání. Pokaždé, když potřebuji zorganizovat cestu sem, mám pocit, že už nemohu dál. Ale volání našich členů, kteří říkají, že žijí pro toto setkání, ve mně zlomí veškerý vzdor proti organizaci. 

V naší skupině je dvouleté dítě, ale také osoby sedmdesátileté. Jsme různí jak věkem tak diagnozami. V naší skupině nejsou jen členové sdružení Bubamara, máme i chorvatské válečné invalidy, i osoby s řídce se vyskytujícími chorobami. 

Do Medžugorje mne vrací překrásný název poutě „Ve škole Mariině“. Když se tady rozhlédnu, vidím, že nejsem jediná matka, která má invalidní dítě, nejsem jediná, která se vrátí z Medžugorje s pokojem, který trvá dlouho, s tou silou a krásou v duši a srdci, že se mohu vyrovnat se všemi problémy kolem sebe“, říká paní Đurđica.