Zážitky účastníků 3. setkání modlitebních skupin spojených v koordinaci Obnova v Duchu Svatém

30.04.2017 21:55

 

Snježana Ćurić z Livna je členka modlitebního společenství „Rastimo u Gospodinu“(vyrůstejme v Pánu). Zdůrazňuje, že do Medžugorje přicházela už jako dítě, a i nyní se snaží připutovat alespoň třikrát nebo čtyřikrát do roka. Potřetí se účastnila Setkání společenství, skupin, domovů modlitby a sdružení spojených do koordinace „Obnova v Duchu Svatém Chorvatska“, který se konalo v Medžugorji od 19. do 23. dubna.

Když jako host programu Radiostanice „Mir” Medžugorje, tato poutnice zdůraznila: „To jsou překrásné zážitky a zdá se mi, že jsou každým rokem krásnější. To je něco, co se nemůže popsat, to se musí zažít. Medžugorje pro nás znamená mnoho. Já jsem tu od samotných počátků, přijíždíme od roku 1981. Nejvíce mne oslovuje ten pokoj a síla, zejména, když odejdu na kopec, a pokaždé, když odjedu, ten mír v sobě dlouho nosím. Když se to «vyprázdní», znovu jedu do Medžugorje pro duchovní osvěžení. Z Medžugorje vznikla mnohá modlitební společenství. Já jsem člen jednoho takového společenství a to hodně v životě pomáhá, v každodenních těžkostech a křížích, ale všechno se snadněji snáší, když máme Královnu míru, která nás chrání a brání.”

Igoru Ramoviću ze Splitu je Medžugorje také známé od dětství: „Medžugorje mi je známé jako místo míru, místo, kde se setkávají mladí. Prostě, když se přijde, je cítit, že je to místo nasycené modlitbou - to je něco neuvěřitelného!”