Zážitky poutníků - vypráví hudebník z Rijeky

19.06.2015 22:13

Poutník z Rijeky, hudebník Dorijan Škrobonja, měl v Medžugorji mimořádný zážitek přítomnosti Panny Marie z kterého vznikla i píseň věnovaná Panně Marii, která nese název „Ispred tebe Majko“ (před Tebou, Matko). 

O svém zážitku Medžugorje Dorijan vypráví: „Poprvé jsem byl v Medžugorji jako dítě se svými rodiči v roce 1987 nebo 1988. Jsem z katolické rodiny. Rodiče ve mně brzy ukládali víru v Matku Boží. Setkání s Medžugorjem a s touto písní se uskutečnilo před 4 roky, když jsem se svojí rodinou jel na pouť do Medžugorje. Člověk jde s touhou poděkovat, přijmout požehnání. Nikdy jsem nepomyslel, že bych měl prožít něco mimořádného, ale to se mi právě stalo při této pouti.

Já a manželka jsme šli do kostela pomodlit se k Matce Boží. Tam jsem si klekl a začal jsem se modlit. Pocítil jsem teplo, lásku a něžnost, která se na mne slévala. V tu chvíli mi Matka přenesla poselství, což nevíš jak tě mám ráda, což neznáš jak tě miluji, což pochybuješ o mojí lásce? Rozplakal jsem se bázní a bylo mi nepříjemné, že mám tak malou víru. Všechny moje starosti a břemena, všechno padlo, cítil jsem se uvolněně. Jako bych byl ve světě úplném lásky, tepla a něhy. Bylo mi nepříjemné, že se na mne lidé dívají, protože jsem plakal. Manželka si uvědomovala, že se něco děje. 

Hned ten večer jsem si zapsal slova: Této noci jsem před Tebou Matko stál, před Dobrotou“, říká Dorijan, který s bratrem Alenem ve skupině Aledory i hudebně dosvědčuje svoji víru: „Snažíme se žít poselství Královny míru. Někdy se nám to daří, někdy ne. Je mi velmi líto, že pro mnoho povinností nestíháme přijíždět do Medžugorje častěji“.