Zážitek obrácení v Medžugorji

07.07.2016 16:06

(www.medjugorje.hr)

Zvonko Smukavić, který pochází z místa Jugovec u Karlovace, a žije a pracuje přes čtyřicet roků v Kanadě, přijel do Medžugorje na 35. Výročí mariánských zjevení. Je to již jeho pátý příjezd do Medžugorje. Poprvé přijel v roce 1982., na první výročí mariánských zjevení, kdy jak dosvědčuje, zažil obrácení.

 „Přijel jsem sem, abych se modlil za nemocného otce. Přišel jsem na farní úřad a setkal jsem se s knězem, který se mi představil jako fra Slavko Barbarić. On mi navrhl, abych šel do kaple, kde bylo zjevení. Bylo tam všech šest vizionářů. To mne velmi potěšilo, a později mnou i velmi otřáslo. Plakal jsem celou dobu. Od té doby až do dnes jsem misionář Medžugorje, tak mne nazvali. Mluvím o zjevveních, jak jen mám příležitost. Lidé jsou nadšení. V těchto dnech můžeme vidět, že je tu celý svět. A jenom bych navrhl těm, kteří nejsou na dobré cestě, aby přišli do Medžugorje.

Všechny události v Medžugorji jsou důležité, je pro mne podstatné účastnit se mše svaté, modlit se růženec, vystupovat na kopce. Nesmíme se uvolňovat, musíme se snažit jít kupředu ve víře“, řekl pan Smukavić.