Z programu festivalu mládeže - úterý, 4.srpna

07.08.2015 13:54

(www.medjugorje.hr)

 

Program 26. mezinárodního modlitebního setkání mládeže v Medžugorji pokračoval v úterý, 4. srpna 2015 dopoledne od 9hodin.

Ranní modlitbu vedl fra Stanko Ćosić, katechezi na téma: „Modlitba a život“ měl fra Ljubo Kurtović.

 

Potom následovala svědectví. 23 letá Silvie Costa, dívka ze Sicílie, která studuje ve Splitu, podávala své svědectví, a to v chorvatském jazyce. Má velmi ráda chorvatskou zem a chorvatský jazyk. Rok studovala teologii, a potom se zapsala do školy pro tlumočníky. Ta láska má svůj pramen v její lásce k medžugorské Panně Marii. A fra Marin Karačić, novokněz Hercegovské františkánské provincie, svědčil slovem i písní o svém životě a víře. 

V odpolední části programu měli i letos své svědectví členové komunity Cenacolo. Program pokračoval od 18 hod. modlitbou růžence a mší svatou od 19 hod., které předsedal novokněz fra Ivan Marić z Čitluku, a kázal při ní fra Ljubo Kurtović, farář z Veljaci.

Koncelebrovalo 540 kněží. Po večerní mši svaté bylo pro mladé představení „Credo“, uspořádané členy komunity Canacolo. Ještě před tím byl promítnut krátký film o Mladifestu a Medžugorji z Rakouska.