V polovině září je v Medžugorji mnoho poutníků

19.09.2015 07:31

Vprostřed měsíce září v Medžugorji pobývají poutníci z Rakousska, Německa, Irska, USA, Anglie, Itálie, Francie, Maďarska, Slovinska, Rumunska, Slovenska, Belgie, Holandska, Portugalska, Polska, Španělska, Nového Zélandu, Švýcarska, Gvatemaly, Urugwaje a Libanonu. 

Mezi početnými poutníky z Chorvatska, jsme se před svátkem Povýšení sv. Kříže, setkali s Karlem Surinou, z Rijeky. Karlo přijel do Medžugorje  poprvé v roce 1991. nebo 1992. „Stále jezdíme do Medžugorje, kdy jen můžeme. Pro nás je Medžugorje místem míru a člověk se uvolní, zapomene na všechny problémy, které ho provázejí, a vyplatí se přijet sem. Do svých domovů z Medžugorje přinášíme mír“, říká Karlo.

A poutník Antonio Baričević z Rijeky: „Medžugorje je pro mne mimořádné místo. Poprvé jsem sem přijel před 9 roky, a ta pouť ve mně probudila víru. Bylo pak bloudění, byly pády. A pak před 6 roky, jsem odevzdal Bohu svůj život. Přicházím sem, aby mi matka dodala sílu do života, aby nám pomohla nosit a přijmout kříž. To není snadné, ale Medžugorje nás pokaždé povzbudí“, řekl Antonio.

Branimir Dobra ze Záhřebu přijíždí do Medžugorje jednou nebo dvakrát do roka: „Je to místo, kde vždycky najdu mír. Po Medžugorji se člověk promění a vždycky je jiný. Ale Bohužel, jak čas plyne v každodenním všedním životě, člověk někdy ztrácí milosti získané v Medžugorji, proto je potřebné se vícekrát vracet a obnovovat tu milost“.

(www.medjugorje.hr)