Toto radostné svědectví z Medžugorje už znáte?

30.06.2020 15:11

Paní Ankica Ramljak (kterou mnozí dobře znáte z Medžugorje z Penzionu s českým názvem Panna Maria) je od včerejška neočekávaně velmi šťastná. 
V poledne 17.března jsme se na penzionu setkaly a ona mi začala vyprávět, co se jí přihodilo. 
Jak vyzýval italský biskup, aby se celý svět spojil (11.3.) večer k modlibě mariánského růžence a korunky Božího milosrdenství a medžugorská vizionářka Marija říkala, že se máme modlit růženec doma v rodinách, oni se to začali modlit celá rodina s dětmi i přítelem dcery Darji každý večer.
 Včera se šli modlit na Podbrdo. 
Paní Ankica má roky silné bolesti kloubů v nohách. Pokud někdy šla na Podbrdo, pak jen k Modrému kříži. Tentokrát si řekla, že to zkusí s ostatními na Radostná tajemství. Když stoupali po upraveném kamení mezi prodejnami suvenýrů, Ankicu nohy velmi bolely a říkala si: Nemohu jít nahoru, nevyjdu to. Ale nejmladší z jejích dětí, šestnáctiletý Ante, jí stále přemlouval: Pojď mami, opřeš se o mě! Zkusila to a najednou si uvědomila, že jí nohy nebolí. Ten stav bez bolesti v kloubech po řadě hodin, které uplynuly,  stále trvá a paní Ankica mi to s velikou radostí vyprávěla a přímo zářila radostí, láskou a vděčností Bohu a Panně Marii. 
Za několik minut mne napadlo, že bych se s vámi všemi o tu naši radost mohla podělit. Šla jsem za ní, že jí vyfotografuji, aby bylo vidět, jak se jí díky zvýšeným modlitbám proměnila tvář, přesně v duchu poselství Panny Marie z 25. února 2020. 
Paní Ankica se zdráhala, ale když jsem jí řekla, že to bude jen pro Čechy pak svolila. Vyfotografovala jsem jí u kříže na zahrádce před penzionem Panna Maria.