Svědectví medžugorské farnice Ankice

17.03.2020 14:12

Paní Ankica Ramljak (kterou mnozí dobře znáte z Medžugorje z Penzionu s českým názvem Panna Maria) je od včerejška neočekávaně velmi šťastná.
V poledne 17.března jsme se na penzionu setkaly a ona mi začala vyprávět, co se jí přihodilo.
Jak vyzýval italský biskup, aby se celý svět spojil (11.3.) večer k modlibě mariánského růžence a korunky Božího milosrdenství a medžugorská vizionářka Marija říkala, že se máme modlit růženec doma v rodinách, oni se to začali modlit, celá rodina s dětmi i přítelem dcery Darji každý večer.
 Včera se šli modlit na Podbrdo.
Paní Ankica má roky silné bolesti kloubů v nohách. Pokud někdy šla na Podbrdo, pak jen k Modrému kříži. Tentokrát si řekla, že to zkusí s ostatními na Radostná tajemství. Když stoupali po upraveném kamení mezi prodejnami suvenýrů, Ankicu nohy velmi bolely a říkala si. Nemohu jít nahoru, nevyjdu to. Ale nejmladší z jejích dětí, šestnáctiletý Ante, jí stále přemlouval: Pojď mami, opřeš se o mě! Zkusila to a najednou si uvědomila, že jí nohy nebolí. Ten stav bez bolesti v kloubech po řadě hodin, které uplynuly stále trvá a paní Ankica mi to s velikou radostí vyprávěla a přímo zářila radostí, láskou a vděčností Bohu a Panně Marii.
Za několik minut mne napadlo, že bych se s vámi všemi o tu naši radost mohla podělit. Šla jsem za ní, že jí vyfotografuji, aby bylo vidět, jak se jí díky zvýšeným modlitbám proměnila tvář, přesně v duchu poselství Panny Marie z 25. února 2020.
Paní Ankica se zdráhala, ale když jsem jí řekla, že to bude jen pro Čechy, pak svolila. Vyfotografovala jsem jí u kříže na zahrádce před penzionem Panna Maria.

------------------------------------------

19.března 2020 mi paní Ankica s výrazem vděčnosti ve tváři sama neočekáně sdělila - ty nohy mne opravdu nebolí...

-------------------------------------------

Zajímavé svědectví poutnice Evy Š. na dokreslení sitace:

Když jsem se v lednu přišla s paní Ankicou rozloučit, seděla na židli a nemohla se ani zvednout, jaké měla velké bolesti.. děkujeme za toto svědectví a pozdravujte prosím od nás tuto úžasnou rodinu!! :-)