Svědectví dalšího účastníka Duchovní obnovy pro vedoucí poutních a modlitebních skupin

30.04.2018 09:34

Kristof Balis, Polsko

Tento seminář je pro mne významný, protože vždycky něco získám. Jinak, já už 22. roků jezdím do Medžugorje a mnohokrát jsem byl na těchto seminářích, kromě minulého roku, kdy jsem vzhledem k nemoci manželky nemohl přijet. 

Protože znám chorvatský jazyk pracuji jako průvodce pro několik cestovních kanceláří na Jadranu a vodím jejich hosty na jednodenní návštěvu do Medžugorje. To dělám v letní sezoně, a mimo sezonu organizuji  i sám pravé poutě do Medžugorje z Polska. Je pravda, že ti lidé, kteří přijedou na letní dovolenou o Medžugorji mnoho nevědí, ale já právě v tom vidím příležitost, jak jim přiblížit Pannu Marii, její poselství a jak o nich svědčíme.

Tento seminář mi pomáhá, že mohu lépe přiblížit Medžugorje lidem, kteří o něm v podstatě nic nevědí – tu jsem objevil svoje povolání! Když přijedeme, jeden den se vždycky jdeme modlit na kopec zjevení, na Podbrdo, přiblížím jim zjevení a vždy jdeme na polskou mši svatou. 

Při návratu autobusem ještě vždy komentujeme to co lidé viděli nebo zažili. Zkušenosti s lidmi jsou různé. Někteří chtějí co nejvíce informací a potom je vedu k tomu, aby příště přijeli na pravou pouť při které budou moci prožívat modlitbu, večerní program, růženec... nebo je odkáži na jiné události, které se tu organizují jako například Mladifest nebo jiné semináře. 

To je tedy takový apoštolát, který jsem objevil a který mi dává mnoho prostoru, abych mohl mluvit o 5 Mariiných kamenech a o způsobu jak se stát lepším věřícím a lepším člověkem.