Státní sekretář Svatého Stolce o Medžugorji

04.11.2017 16:53

Po obřadu žehnání Auly Chorvatské katolické univerzity v Záhřebu, v pondělí 30. října 2017, státní sekretář Svatého Stolce, kardinál Pietro Parolin uspořádal konferenci pro novináře na které odpovídal i na otázku související s Medžugorjem.

Jak zveřejnila agentura IKA, řekl kardinál následující:

"Včera, když jsem přilétal do Chorvatska, z Říma do Splitu, setkal jsem se s velkou skupinou poutníků z Argentiny, kteří cestovali do Medžugorje. Nedávno jsem hovořil s lidmi, kteří dosvědčovali, že o Medžugorje je veliký zájem. Nakolik je mi známo, konalo se tam toto léto i veliké setkání mladých.

Vy víte, že byla ustanovena komise, která měla za cíl studovat ten fenomén. Komise své závěry předala k rukám Svatého Otce. Přirozené je, že s otázkou promýšlení nadpřirozeného charakteru událostí v Medžugorji, je spojena i celá otázka související s pastorační péčí o Medžugorje, a to je to, co nás v tuto chvíli nejvíce zajímá, protože mnozí putují na toto místo. Proto je přáním Svatého Stolce, aby pomohl regulovat ten fenomén, aby věřící, kteří tam přicházejí mohli lépe naslouchat Božímu slovu, slavit svátosti a prožívat autentickou zkušenost víry.

S tím cílem byl nedávno na své návštěvě v Medžugorji mons. Hoser, který měl úkol shromáždit informace a informovat Svatý Stolec o stavu věcí, ale připomínám s cílem, aby se odpovědělo na požadavky pastorační péče. Všechno s cílem, abychom uvažovali, jaký by měl být následující krok, který by měl být vykonán v tomto směru." (medjugorje.hr)