Společenství „OMNIA DEO“: Plody Medžugorje jsou viditelné v každodenním životě

30.06.2022 14:46

Do Medžugorje na oslavu 41. výročí mariánských zjevení přijelo kromě velkého množství zahraničních poutníků též mnoho Chorvatů. Mezi nimi bylo i 120 členů společenství 'OMNIA DEO' které působí v řadě měst po celém Chorvatsku a Bosně a Hercegovině. Zakladateli tohoto společenství jsou o. Josip Radić, kněz zadarské arcidiecéze a matka Jozefina Glasnović.

„Hlavní charisma Komunity je obsažené v samotném názvu společenství, které znamená „VŠECHNO BOHU“ – to je to co nás učí naši zakladatelé, a všechno co děláme, děláme k slávě Boží. Naše stavovské povinnosti (řeholní nebo rodinné), i všechny svoje drobné oběti,  kterými během dne procházíme, přinášíme Bohu a všechno konáme z lásky k Bohu – řekla pro portál medjugorje-info.com, Maria Faustina Kovačević, mladá řeholnice Komunity.

Vydali se na pouť 23. června večer. Do Medžugorje dojeli v pátek 24. června ráno a hned šli na Križevac. Potom vyslechli svědectví chlapců z komunity Cenacolo a odpoledne se zúčastnili slavnostního modlitebního programu farnosti z vigílie zjevení.

V sobotu 25. června byli na Kopci zjevení už v 5,30. Jsou šťastní, že prožili ještě i tuto modlitbu se svými zakladateli, kteří pak již museli odjet na kněžské svěcení do dalmantinské diecéze. Všechny modlitby byly na poděkování Panně Marii za všechno co přijali v uplynulém roce. V sobotu dále ještě navštívili hrob fra Slavka Barbariće a sirotčinec Majčino selo, který on založil.

(přeloženo z medjugorje-info.com)