Slavnostní oslavy Vzkříšení v Medžugorji

07.04.2018 11:48

I tohoto roku se na Velikonoce shromáždilo v Medžugorji  velké množství poutníků, kteří se ve společenství s farníky účastnili liturgie Velikonočního třídenní. 

Během uplynulých dnů v Medžugorji pobývali poutníci z Rakouska, Německa, Polska, Česka, Mexica, Francie, Itálie, Irska, USA, Kolumbie, Argentiny, Ukrajiny, Španělska, Libanonu a Slovenska, a též samozřejmě z Bosny a Hercegoviny a Chorvatska.

 

Na Zelený čtvrtek odpoledne poutní skupiny slavily liturgii ve svých jazycích. Mši Večeře Páně ve farním kostele v chorvatštině předsedal fra Slavko Soldo. Po eucharistické slavnosti zůstali mnozí věřící v tiché modlitbě v kostele.

Na Velký pátek se dopoledne poutníci modlili Křížovou cestu na Križevaci v různých jazykových skupinách. Pobožnost Křížové cesty v 11 hodin v chorvatštině vedl fra Marinko Šakota. Mnoho poutníků od úsvitu do pozdního večera i samostatně vystupovalo na Križevac. Obřady Velkého pátku byly slaveny v různých jazycích již během odpoledne, a v chorvatštině v 18 hodin. Vedl je fra Zvonimir Pavičić.

V odpoledních hodinách na Bílou Sobotu se shromáždily různé jazykové skupiny, aby slavily liturgii slova, aby  se v 21 hodin večer připojily k farníkům k velikonoční vigílii, které předsedal fra Marinko Šakota. Velikonoční chvalozpěv zazpíval fra Perica Ostojić.  Během celého Svatého týdne místní, ale i zahraniční kněží, strávili denní čas převážně ve zpovědnicích. (foto)