Skončila eucharistickká slavnost na Koševu

09.06.2015 17:21

Sarajevo, (IKA) – Na Olympijském stadionu Koševo skončila eucharistická slavnost, které se účastnilo asi 65 tisíc věřících z Bosny a Hercegoviny, Chorvatska a dalších evropských zemí. Slavnosti předsedal papež František. 

Po modlitbě po svatém přijímání, papežův hostitel, hornobosenský arcibiskup, kardinál Vinko Puljić, vyslovil slova poděkování: Díky vám za Vaší přítomnost zde mezi námi. Díky Vám za vaší modlitbu s námi a za nás. Díky vám za pastýřská slova, která jste nám přednesl. Jménem všech nás zde zhromážděných: kardinálů, biskupů, kněží, řeholníků a řeholnic a všech věřících, ale i jménem zde přítomných představitelů vlády a různých společenských organizací a všech lidí dobré vůle, Vás z celého srdce zdravím a děkuji Vám. 

S Vaší modlitbou jsme spojili svoje hlasy ne jenom my zde na tomto stadionu, ale i tisíce těch, kteří nás provázejí prostřednictvím medií. Jsem přesvědčen, že se nemodlili jenom katolíci, ale i všichni ostatní, každý svým způsobem a dobrými přáními se připojili i ti, kteří sebe nepovažují za věřící. Díky  mediím, že se dnes dala do služby dobra ”, řekl kardinál Puljić.