Sekretář Svatého Stolce pro vztahy se státy arcibiskup Paul Richard Gallagher navštívil Medžugorje

22.03.2022 13:58

Sekretář pro vztahy se státy při Státním sekretariátu Svatého Stolce, arcibiskup Paul Richard Gallagher po zasedání biskupů v BiH, navštívil v neděli 20. března 2022 i Medžugorje.

Přijel v doprovodu mons. Petra Paliće, biskupa mostarsko-duvanjského a apoštolského administrátora trebinjsko-mrkanjského, vikáře hercegovských diecézí, don Nikole Menala, mons. Janusza Stanisława Błachowiaka ze Státního sekretariátu Svatého Stolce, mons. Amauryja Medine Blanca, výkonného pracovníka v Apoštolské nunciatuře v Sarajevu.

V Medžugorji je uvítal apoštolský vizitátor se zvláštní úlohou pro farnost Medžugorje, arcibiskup Aldo Cavalli, provinciál Hercegovské františkánské provincie, fra Miljenko Šteko a medžugorský farář, fra Marinko Šakota.

Sekretář pro vztahy se státy Svatého Stolce, arcibiskup Gallagher setrval v srdečném rozhovoru s provinciálem, fra Miljenkem Štekem a potom obešli medžugorský kostel sv. Jakova a další místa modlitby v blízkosti farního kostela.

Arcibiskup Gallagher v Bosně a Hercegovině pobyl čtyři dny, mše svaté slavil v sarajevské, banjalučské a mostarské katedrále a setkal se s vládními a církevními představiteli. Svoji návštěvu Bosny- Hercegoviny zakončil v Medžugorji.

(přeloženo z medjugorje.hr)