První samostatný koncert ženského pěveckého souboru "Mir"

26.10.2017 12:15

 

V neděli, 29. října nám ženský pěvecký soubor “Mir” z farnosti Medžugorje daruje svůj první samostatný koncert.Na koncertu vystoupí i jejich přátelé. Vedoucí sboru je profesorka Monija Jarak. Přijďme a užívejme si! Vstup volný!

Ženský soubor 'Mir' vznikl v Medžugorji, 3.září roku 2016. Soubor tvoří osm členek společně s jejich vedoucí, solistkou Monijou Jarakovou, která zpívá druhý soprán. 

Kromě Monije tu je i první soprán, Darija Ramljaková, druhý soprán Ana Maria Ramljaková /sestry Ramljakovy – na fotografii první dvě zleva - dobře znají čeští poutníci, kteří se v Medžugorji ubytovávají v Penzionu Panna Maria/,  1. alt Ines Zovko, Iva Berišić a Josipa Sivrić, dále druhý alt Marija Sivrić, a Zdravka Šego. Soubor vznikl z medžugorských hudebních sekcí v rámci  Frame Međugorje /františkánské mládeže/ z iniciativy faráře fra Marinka Šakoty.

Do dnešního dne vykonaly již mnoho. Kromě jiného vystoupení v Zurichu, Baselu, Luzernu, Mostarském Sněmu Hospodářství a též v Medžugorji. (medjugorje.hr)