První Mladifest ve Francii

20.05.2017 13:16
Po 28 letech Mladifestu v Medžugorji, konal se 12., 13. a 14. května první Festival mládeže ve Francii. Samotný program byl trochu kratší než medžugorský, ale, po svědectví účastníků, o nic méně velkolepý. 
Damir Bunoza, dirigent Mežunárodního sboru a orchestru z Mladifestu, se tohoto setkání v Paříži účastnil s několika členy sboru orchestru.
„Dostali jsme pozvání od Melanie, dívky, která zpívá ve sboru na Mladifestu od roku 2010. Ona se rozhodla s jedním knězem organizovat medžugorský Festival mladých v Paříži. Program byl podobný jako v Medžugorji, ale trval kratší dobu. Pozvání přijalo nás třicet členů sboru, tj. třetina celkového počtu. 
Skutečně to bylo v duchu Medžugorje. Každodenně byla modlitba, mše svatá, pobožnost Klanění, svědectví z Medžugorje... Účastnili se lidé z Francie, kteří již roky přijíždějí do Medžugorje. Oni podávali svědectví o tom, jak zažili  Medžugorje, a též jak se obrátili”, vyprávěl pan Bunoza. Dále zdůraznil, že probíhají přípravy na 28. Festival mladých v Medžugorji. 
 
  / medjugorje.hr /
První Mladifest ve Francii
 
https://www.medjugorje.hr/files/img/news/2017/190x130/MladifestFrance1.jpg
Po 28 letech Mladifestu v Medžugorji, konal se 12., 13. a 14. května první Festival mládeže ve Francii. Samotný program byl trochu kratší než medžugorský, ale, po svědectví účastníků, o nic méně velkolepý. Damir Bunoza, dirigent Mežunárodního sboru a orchestru z Mladifestu, se tohoto setkání v Paříži účastnil s několika členy sboru a orchestru.
„Dostali jsme pozvání od Melanie, dívky, která zpívá ve sboru na Mladifestu od roku 2010. Ona se rozhodla s jedním knězem organizovat medžugorský Festival mladých v Paříži. Program byl podobný jako v Medžugorji, ale trval kratší dobu. Pozvání přijalo nás třicet členů sboru, tj. třetina celkového počtu. Skutečně to bylo v duchu Medžugorje. Každodenně byla modlitba, mše svatá, pobožnost Klanění, svědectví z Medžugorje... Účastnili se lidé z Francie, kteří již roky přijíždějí do Medžugorje. Oni podávali svědectví o tom, jak zažili  Medžugorje, a též jak se obrátili”, vyprávěl pan Bunoza. Dále zdůraznil, že probíhají přípravy na 28. Festival mladých v Medžugorji. (slike)