PRO-LIVE seminář v Medžugorji

09.02.2016 12:32

Nepřehlédněte tuto novinku!

MEZINÁRODNÍ SEMINÁŘ PRO ŽIVOT (PRO LIFE)

se bude konat v Medžugorji od 16. do 19. června 2016.

 

Téma setkání je:

 

"Děťátko v lůně"(Lk 1, 41)

 

"Buďte milosrdní, jako je milosrdný váš Otec." (Lk 6, 36)

 

 

S Matkou života: seminář pro obránce života, modlitba za ty,kteří přišli o dítě, kteří jsou zraněni potratem, přirozeným potratem, za manžele, kteří si přejí děti, za pro-life aktivisty, za oběti rodiného násilí, osamocené rodiče, za těhotné…

 

 

P R O G R A M

 

Čtvrtek, 16. 6. 2016

16, 00  Registrace účastníků

17, 00  Večerní modlitební program v kostele

 

 

Pátek, 17. 6. 2016

9,00     Klanění Nejsvětější svátosti oltářní

9,30     Přednáška

         Přestávka

11,00    Přednáška a svědectví

12,00 - 15, 30 Klanění Nejsvětější svátosti oltářní v tichosti

15,30    Přednáška

18,00    Večerní modlitební program v kostele

 

             

Sobota, 18. 6. 2016

6,00    Křížová cesta na Križevaci a příprava na zpověď

10,00   Přednáška

12,00 - 15, 30 Klanění Nejsvětější svátosti oltářní v tichosti

15,30   Přednáška

18,00   Večerní modlitební program v kostele

22, 00  Klanění Nejsvětější svátosti oltářní

 

 

Neděle, 19. 6. 2016

6,00    Modlitba na Kopci zjevení

9,00    Zážitky účastníků, mše svatá

 

         

Koordinátor semináře je fra Marinko Šakota, medžugorský farář

 

 

Přednášejícíi na semináři jsou:

 

fra Ante Vučković, ofm

Narodil se r. 1958 v Sinju v početné rodině. Je člen františkánské provincie Nejsvětějšího Vykupite se sídlem ve Splitu. Seminář a klasické gymnázium dokončil v Sinju, a teologii v Makarské a Záhřebu. Na kněze byl vysvěcen v roce 1983. Po službě kaplana v Metkovići a v Münchenu studoval filozofii v Münchenu a Římě, kde získal i doktorát. Přednášel filozofii v Římě, na Papežské univerzitě Antonianum a na Františkánské teologii v Makarské. Je profesor filozofie na Katolické bogoslovecké fakultě Univerzity ve Splitu. Přednáší i na Filozofickém oddělení téže univerzity. Vede duchovní cvičení, semináře a duchovní obnovy. Je duchovní vůdce a poradce. Vydal několik knih. Vydává své články v odborných i populistických časopisech.

 

          Zrinka Jelaska, profesorka chorvatského jazyka a fonetiky ze Záhřebu, členka  Františkánského světového řádu, vdaná matka dvoou dospělých dětí. Od malička byla vycována ve víře, v mládí se vzdálila od Boha. Její otec v Medžugorji přijal povzbuzení, aby se modlil za její obrácení (alespoň jedno Zdrávas Maria, když prochází Kamennou bránu- místo zvláštní mariánské úcty v Zágřebu). Když se vrátila do Církve a začala denně chodit na mši svatou, s humorem jí říkal, že se modlil příliš mnoho. Děti v matčině lůně jsou její životní tématikou,
citovou, modlitební, přímluvnou, vědomostní - dokonce napsala i dva vědecké články o jazykovém vývoji v prenatálním období.

 

Pokyny:

 

MEZINÁRODNÍ SEMINÁŘ PRO ŽIVOT (PRO LIFE) se bude konat v Medžugorji od 16. do 19. června 2016 ve Dvoraně Jana Pavla II. Počet míst je omezen prostorem, proto vás prosíme, abyste co nejdříve nahlásili svoji účast na tomto semináři. Hlásit se můžete e-mailem: seminar.marija@medjugorje.hr /nebo přes internetové stráky cestovní agentury Dvě Srdce.cz, kde vám zajistíme i dopravu a ubytování/.

Kvůli organizaci semináře a vaší jistotě, vás žádáme, abyste se cítili být registrováni na seminář teprve až dostanete potvrzující odpověď. Jestliže jste nedostali odpověď, znamená to, že jsme nedostali vaší přihlášku a nejste zaregistrováni, protože jste e-mail poslali na špatnou adresu nebo máte virus a pošta se automaticky blokuje. Proto se můžete považovat přihlášení na seminář teprve, když jste přijali kladnou odpověď.   

Simultánní tlumočení bude organizováno pro všechny jazykové skupiny. Cena semináře 50 Euro za osobu. V ceně jsou výdaje za organizaci a práci semináře (přednášky, tlumočení a společný oběd poslední den). Při placení první den dostane každý účastník akreditaci pro zapojení do práce semináře. O ubytování v Medžugorji se účastníci starají samostatně (samozřejmě vám též může zajistit naše agentura.)

Předem se radujeme ze setkání s vámi.

(www.medjugorje.hr)