Poutníci z Rakouska se v Medžugorji zasvětili Panně Marii

05.11.2023 21:59

Medžugorje bylo v posledních říjnových dnech plné poutníků. Mnozí zahraniční i chorvatští poutníci si spojili víkendové dny se Slavností Všech Svatých, protože u nich ani v pondělí a úterý nebyla škola využili ty dny pro svojí pravděpodobně poslední letošní pouť do Medžugorje. Zvláště mnoho bylo poutníků ze Slovinska.

Z Rakouska jich bylo více než 500. Rakušané tu byli, že si tímto způsobem chtěli připomenout den státnosti Rakouské Republiky, který slaví 26. října. Proto už 15 roků přijíždějí v tomto termínu do Medžugorje ve větším počtu, aby s Bohem a Pannou Marií oslavili mší svatou a obnovením zasvěcení svého národa Blahoslavené Panně Marii.

Tak ve čtvrtek, 26. října v 9 hodin v přeplněném kostele sv. Jakova v Medžugorji slavili mši svatou v německém jazyce a po mši se vydali v procesí vedeném kněžími k soše Panny Marie před kostelem. Před Mariinou sochou se nejdříve pomodlili děkovné a prosebné modlitby a potom zasvěcení Rakouska a jeho obyvatel Blahoslavené Panně Marii, které na závěr zazpívali i několik písní. (medjugorje-info.com)

HODOČASNICI IZ AUSTRIJE POSVETOM BDM PROSLAVILI SVOJ DAN DRŽAVNOSTI