Poutníci z Kanady o zkušenostech z poutí do Medžugorje

28.10.2023 14:52

V Medžugorji v posledních týdnech byla i poutní skupina z Kanady. Vedoucí poutě byla paní ANGELA MAZZA, italského původu, která se narodila a vyrostla v Torontu (Kanada). Do Medžugorje přiváží poutníky dvakrát do roka. Dále plánuje i třikrát protože má mnoho zájemců. Ona sama se v Medžugorji uzdravila z kronovy nemoci. Nepředstavovala si, že by někdy vodila poutě, ale po všech těch milostech, které přijala v Medžugorji, nemůže zůstat lhostejná k pozváním Panny Marie.

Tato druhá letošní pouť, které se účastnilo 37 poutníků trvala od 9. do 18. října. Z Toronta letěli přes Varšavu do Splitu a odtud autobusem do Medžugorje. Celý ten čas trávili převážně v Medžugorji v osobní nebo společné modlitbě a naslouchání svědectvím. Angela svým poutníkům zdůrazňuje význam večerního modlitebního programu a náslouchání srdcem.

„V době pandemie sem jezdit nemohli a tak začali organizovat tzv. Virtuální poutě, tedy přinášeli po internetu to co by skupina jinak dělala, kdyby v Medžugorji byla. Natáčela jsem jim setkání s vizionáři Jakovem a Marijí, s Marijanou Juričić, svědkem prvních dnů zjevení, modlitbu na Kopci zjevení a na Križevaci. Sledovalo nás asi od 100-500 lidí“ – vyprávěla jejich místní průvodkyně Julie Stojić, která pokračuje s natáčením adorací pro poutníky z Angeliny skupiny, kteří nemohou do Medžugorje dojet, a chtějí pocítit  modlitební duch, který dává jedině Medžugorje. /medjugorje-info.com, mírně zkráceno/