Poutníci v Medžugorji v posledních dnech

29.09.2017 11:46

 

V minulých dnech informační úřad v Medžugorji zaznamenal

Skupiny poutníků z: Irska, Anglie, USA, Polska, Itálie, Francie, Německa, Rakouska, Brazílie, Malty, Jižní Afriky, Libanonu, Kostariky, Argentiny, Belgie, Portugalska, Slovenska, Česka, Maďarska, Španělska,  Švýcarska, Mexika, Haiti, Skotska, Kanady a Koreje.

Mezi množstvím poutníků jsme se v Medžugorji setkali s Marijí  Tomić, medžugorskou poutnicí z Otoka u Sinju,  která již 35 roků žije v Melbourne, v Austrálii. V Medžugorji byla na pouti od 15. do 25. září. Poprvé přijela do Medžugorje s přítelkyní v roce 1995. a říká, že od té doby byla v Medžugorji byla na pouti více než 15 krát. Zdůrazňuje, že do té doby nepraktikovala dobře svojí víru, a po tom co vykonala v Medžugorji novénu, při které chodila každý den na Podbrdo a na Križevac, dostala mnohé milosti, a zejména je vděčná za milost, že její dcera po pouti v Medžugorji dostala i první dítě, po devítiletém manželství.

„V Medžugorji se velmi dobře cítím, nikdy se mi nechce odjíždět. Pokaždé, když mám odjet, je mi do pláče. V Medžugorji cítím mír”, řekla Marija v programu Radiostanice „Mir” Medžugorje, jejíž je podporovatelkou od r. 2009. (medjugorje.hr)