Pouť do Medžugorje - největší dar v životě

24.03.2014 12:36

Giosepina Russo: „Pouť do Medžugorje je největší dar, jaký jsem v životě dostala“

(www.medjugorje.hr)

Giosepina Russo ze Sicilie je pracovnice cestovní agentury, která přiváží poutníky do mariánských svatyní po celém světě. Několikrát navštívila všechna mariánská poutní místa v Evropě, ale stále se jí nějak nenaskytla příležitost, k pouti do Medžugorje. I když jí říkali, že Medžugorje není uznané a že je není potřeba poutníkům připomínat, přesto měla velkou touhu se sem dostat. Paní Russo zdůrazňuje, že ani nevěděla, kde se Medžugorje v Evropě nachází. Vloni prvně přijela do Medžugorje a zůstala 15 dnů. Říká, že pouť do Medžugorje je ten největší dar, který v životě dostala.  

Když přišla před vnější oltář a viděla sochu Panny Marie se vztaženou rukou k oltáři měla pocit jako by byla v ráji. A co na ní nejvíce zapůsobilo, to je víra našeho lidu a křesťanská měřítka, která jsou součástí našeho každodenního života. Při té příležitosti nám vyprávěla jednu příhodu. Která se stala cestou z kostela k hotelu.

Šla cestou a poslouchala, jak zvoní zvony na kostele. Zedníci, kteří pracovali na jednom objektu kolem kterého procházela, ustali v práci a pokřižovali se, protože je potřeba pozdravit Pannu Marii. „To je to, co mne hluboce dojalo…to jsem už roky nikde ve světě neviděla…jsem přesvědčená, že je tady v této zemi přítomná Boží láska“- jak říká paní Russo.