Pochod za život z Mostaru do Medžugorje

04.11.2015 14:06
(www.medjugorje.hr)

Od 23. září do 1. listopadu, se poprvé v Mostaru koná modlitební pro-life iniciativa „40 dnů za život”. Lidé z organizačního odboru této iniciativy svědčí o milostech, které všichni přijali, když se modlili a scházeli před Klinikou na Bijelom Brijegu v Mostaru.

„Naše iniciativa organizuje ojedinělou akci - Pochod za život, která se bude konat v sobotu, 7. listopadu. Zveme všechny modlící se lidi, všechny ty, kteří chtějí veřejně podat svědectví a odvážný projev své vůle, postavit se na obranu života , aby se k nám připojili před Univerzitní klinickou nemocnicí v Mostaru v sobotu, 7. listopadu v 9 hodin, abychom tak ve společenství modlitby došli do Medžugorje, kde se připojíme ke všem ostatním poutníkům při večerním modlitebním programu.  I když tento pochod nebude snadný, chceme všechno svoje úsilí a oběti spojit ve výkřik za ty , kteří hlas nemají a vzývat Boží požehnání na naše město a naši Hercegovinu”,  zvou lidé z organizačního odboru „40 dana za život” Mostar. 

Připomínáme, že je to největší mezinárodní koordinovaná pro-life organizace v dějinách. Umožňuje lidem poukázat v místních společenstvích na problém potratu a ukončit tu velikou nespravedlnost skrze tři klíčové prvky: modlitbu a půst, mírumilovné bdění a vedení místního společenství k uvědomělosti.