Pěšky ze Záhřebu na Festival mládeže

29.07.2015 11:47

 (www.medjugorje.hr)

Po ranní mši svaté v sobotu 18. července, se skupina šesti poutníků, Nikola Bodružić, Vigor Grego, Patrik Horvat, Karlo Jandrijević, Matija Ricov i Danijel Stanić vydala k Medžugorji. 

Zahájili patnáctidenní cestu, tedy denně ujdou 30-35 km. Pouť nazvali „Labora et ambulans ora“ tedy „Pracuj a chodíc se modli“ podle benediktinského hesla „Modli se a pracuj“, protože při prudké chůzi budou většinu času trávit modlitbou a zpěvem.

 „Všechno začalo jednou myšlenkou před více než rokem, že bychom jednoho dne snad mohli odejít na pouť do Medžugorje, pěšky. Nějak jsme se rozhodli chodit, a pak se to proměnilo v pravou pouť. Do modlitby zahrnujeme všechny naše bližní, naše farní společenství, nás samotné. Medžugorje jsme si vybrali protože má zvláštní místo v našich srdcích. Je to místo, kde je cítit Mariinu přítomnost. Radujeme se, že můžeme zůstat na setkání mladých, kde budeme s mladými celého světa slavit Pána“, řekl Vigor Grego ve vysílání radiostanice „Mir“ Medžugorje. 

Šestice mladíků jinak je členy modlitební skupiny „Nanovo rođeni“ (novuzrození) z farnosti Sv. Stjepana v Botincu ze které se zrodila idea na tuto pouť.