Oslavili jsme 33. výročí zjevení v Medžugorji

27.06.2014 15:15

33. výročí mariánských zjevení v Medžugorji jsme si slavnostně připomenuli ve středu, 25. června 2014. Kromě velkého počtu poutníků z Chorvatska a Bosny-Hercegoviny, pobývali v Medžugorji ve větších organizovaných skupinách poutníci z Itálie, Maďarska, Německa, Francie, Irska, USA, Rumunska, Číny, Vietnamu, Portorika, Slovinska, Polska, Belgie, Slovenska, Koreje, Švýcarska, Rakouska, Austrálie, Španělska, Albánie, Brazilie, Hong-Kongu, Mexika, Ukrajiny, Libanonu, Kanady, Kolumbie, Litvy, Lotyšska, Portugalska, Sri Lanky, Argentiny, Urugwaje  a Ugandy.

Kromě obvyklých dopravních prostředků, značný počet poutníků, zejména mladých, do Medžugorje přišel pěšky, aby tak naplnili svoje sliby Královně míru a děkovali za přijaté milosti.

Během dne ve farním kostele, na venkovním oltáři a v kapli klanění bylo slaveno 21 mších svatých. Mešní slavnosti v chorvatském jazyce byly v 5, 6 ,7, 8, 9 a 11 hodin, a hlavní večerní modlitebně-liturgický program byl zahájen v 18 hodin modlitbou růžence a pokračoval mší svatou v 19 hodin. Večerní mši svaté na vnějším oltáři farního kostela sv. Jakova v Medžugorji předsedal fra Branimir Musa, farář  z  Tihaljiny, za koncelebrace 247 kněží. Večerní mši svatou v předvečer výročí, 24. června v 19 hodin vedl fra Miro Šego za koncelebrace 188 kněží. (www,medjugorje.hr)