Odjeli do Medžugorje jako anglikáni a vrátili se jako katolíci

12.06.2022 15:47

Maria Walleo-Nagera je jedna z nejúspěšnějších současných španělských spisovatelek. Přijela do Medžugorje jako agnostička a prožila tam obrácení. Vypráví o tom toto:

'Žila jsem v Londýně s jednou přítelkyní, Angličankou a anglikánkou, která viděla reportáž o válečné situaci v Bosně a začala organizovat cesty tam se záměrem poskytovat potřebnou pomoc. Pokaždé když se vrátila byla hluboce změněná, měla více nadšení pro duchovní život. Ptala jsem se: 'Ale, co to máš na nějaké válce?' Ona prostě odpovídala: 'Asi tě to velmi překvapí, ale našla jsem Boha. Nalezla jsem mír uprostřed hrůz války.'

To mne opravdu překvapilo a hned jak válka skončila, ještě za neuspořádaných poměrů, jsem se tam vypravila se skupinkou přátel. Bylo nás třináct a na cestě jsem zažila nové setkání s Bohem o jakém se mi ani nesnilo. Všichni moji spolucestující byli anglikáni, a já jsem v té době prohlašovala, že jsem agnostička. A přitom jsme se všichni vrátili domů jako katolíci.

Při procházce kolem medžugorského kostela s přítelkyní, jsem prostě pocítila a zakusila zázračným způsobem velikou Boží přítomnost a nesmírnou lásku, která mne celou obklopila a zahalila. Měla jsem hluboký pocit Boží přítomnosti.

Jsou to nevysvětlitelné zážitky, velmi záhadné. Dokonce ani osoba, která je prožila je nechápe. Ten zážitek v duši zanechává nesmazatelnou stopu. Mně nikdy v životě nic nechybělo. Mám rodinu, která mne má velmi ráda, muže, který mne zahrnuje pozorností a zdravé děti. Ale teď nemohu popsat radost, kterou mám po návštěvě Medžugorje. Já jsem stejná osoba, ale s hlubokou vírou, která mi dala sílu a energii, abych snesla cokoli. S vírou se naučíš jak se odevzdat druhým, jak odevzdat svoji bolest. Víra radikálně mění mnohé hodnoty.

Moje poselství naděje je Bůh. Věřím, že by se svět proměnil, kdyby si v tuto chvíli celé lidstvo sedlo na pět minut a věnovalo se modlitbě, každý ve svém jazyce, každý ke svému Bohu a žádal od Něj mír a proměnění. Kdyby se celé lidstvo sjednotilo v modlitbě za mír, proměnilo by svět. Medžugorská poselství jsou trvalou výzvou k modlitbě, a skrze ni mohou lidé dojít k trvalému  míru, který je počátkem všeobecného míru.' (přeloženo z medjugorje-info. com)