Nový apoštolský vizitátor je očekáván před Vánoci

06.12.2021 10:56

Při příležitosti jmenování nového apoštolského vizitátora pro farnost Medžugorjemons. Alde Cavallia, současného nuncia v Holandsku, sdělil medžugorský farář, fra Marinko Šakota, že všichni farníci a věřící s radostí přijali tuto zprávu, kterou i Vatikán projevuje významnost Medžugorje. Při té příležitosti též prohlásil, že doufá, že nový vizitátor přijede do Medžugorje před Vánoci.

To co po sobě zanechal mons. Henryk Hoser je veliké, řekl fra Marinko. "Arcibiskup Cavalli bude pokračovat v jeho díle, a bude tak zastupovat i přítomnost Svatého Otce v Medžugorji. "

Medžugorský farář připomněl, že mons. Hoser plánoval provedení stavebních prací. "Je zapotřebá vystavět objekty pro poutníky jako kapli klanění, prostor na slavení  mše svaté v cizích jazycích. Všechno je to již připraveno a my doufáme, že mons. Cavalli to zrealizuje.“

Na otázku „Kdy je možné očekávat uznání Medžugorje?“ odpověděl fra Marinko:  "Medžugorje je již svým způsobem uznané. Papež František schválil poutě, mohou se oficiálné organizovat. To je ze všeho nejdůležitější. Vatikán sleduje události v Medžugorji, co se týká zjevení a všeobecně. Tedy, Medžugorje je sledováno. Můžeme říci, že to co je podstatné v Medžugorji je sledováno - to je pastorace", vysvětlil.