„Nejvíce mě v Medžugorji dojímá mír a Boží přítomnost“

26.01.2017 13:02

 

Stjepan Lach je 23letý student geografie, který pochází z jednoho místa u Virovitice, a věnuje se i duchovní hudbě.

Na programu Radiostanice „Mir“  Medžugorje hovořil o svých zážitcích z Medžugorje, ale i o svém životě a víře:

„Chodil jsem na Katolické klasické gymnázium, které založila naše Požešská diecéze spolu s katolickým gymnáziem v Požegi. Já jsem byl první generace té školy a tady začalo intenzivní formování mého duchovního života. Chovali jsme se jako jedno společenství, jedna malá rodina. Ve 3. nebo 4. třídě střední školy jsem začal vystupovat na vánočních představeních. Bylo jedno významnější představení, kterým se všechno začalo, tj. druhé vystoupení v Pitomači a okolí.

Když jsem přišel do Záhřebu, zapsal jsem se na školu zpěvu. S tím všechno začalo. Potom jsem dostal první angažmá v muzikálu Vzkříšený, který se hraje v koprodukci farnosti sv. Antonína Paduánského v Záhřebu. Ředitel mne pozval a nabídl mi hlavní úlohu. První moje úloha tedy byla úloha Ježíše v tom muzikálu, což je jistě symbolické. Co se muzikálu týká, ten mi zůstal jako nejdražší vzpomínka. Potom začala přicházet další angažmá v šesti různých muzikálech.

V Medžugorji jsem potřetí. Myslím, že Medžugorje je potřebné každému věřícímu. V Medžugorji mne vždycky nejvíce dojímá mír a Boží přítomnost.“

(www.medjugorje.hr)