Na nedávném kněžském semináři v Medžugorji byl i Mons. Ján Babjak, DI, prešovský arcibiskup a metropolita

18.07.2015 14:36

Mons. Babjak říká, že ho k cestě do Medžugorje přemluvili jeho studenti, studenti theologie na prešovské řecko-katolické fakultě na které přednáší:

„Dost jich zde bylo na Mladifestu (Mezinárodním modlitebním festivalu mládeže), a tak mne přemlouvali, abych i já přišel, ale protože já v tom termínu mám již nějaké jiné povinnosti, vybral jsem si tento seminář. Pozval jsem sedmnáct kněží, dva bohoslovce a ještě čtyři mladé, celkem nás je 24 řecko-katolíků ze Slovenska.

 Jsem velmi rád, protože jsem si zopakoval, odhalil a poznal mnoho nových věcí o spiritualitě, kněžství, Boží vůli… Pater Ivan Mandurić to vše tak dobře přednášel, že jsem ho pozval, aby pro nás vedl duchovní cvičení v Prešově.

Dostali jsme mnoho materiálu k meditování a promyšlení, což si musíme teď již sami ve svém srdci zpracovávat… Další věc, kterou cítím, je intenzivní duchovní atmosféra, která se jako mozaika skládala z velkého množství duchovního obsahu, který jsme měli příležitost zde prožívat: klanění, modlitba na Podbrdu a Križevaci, přednášky, svědectví Komunity Cenacolo…“

 

(www.medjugorje.hr)