Mší svatou na Križevaci bylo zakončeno 24. setkání mladých v Medžugorji

07.08.2013 17:48

/ www.medjugorje.hr /

Dvacátéčtvrté mezinárodní modlitební setkání mládeže – Mladifest, které bylo zahájeno ve čtvrtek 1. srpna 2013 skončilo v úterý 6. srpna děkovnou mší svatou na Križevaci v 5 hodin ráno. Mladifest se konal pod heslem „Víra činorodá láskou“.
Mši svatou vedl fra Danko Perutina, koordinátor setkání.
Na Festivalu v Medžugorji se letos shromáždily desetitisíce mladých z 60ti zemí. Program Mladifestu začínal ranní modlitbou v 9 hodin, a pokračoval svědectvími, písněmi a poučováním o křesťanském životě. Po polední přestávce se v programu pokračovalo od 16 hodin a mladí pokračovali modlitbou růžence od 18 hodin. Hlavním každodenním setkáním byla mše svatá v 19 hodin. Zahajovací mši svaté 1. srpna předsedal a kázal dr. fra Miljenko Šteko, provinciál Hercegovinské františkánské provincie. V pátek, sobotu a neděli večerní mši svaté předsedali novokněží Hercegovinské františkánské provincie : fra Stanko Ćosić, fra Mario Ostojić a fra Josip Serđo Ćavar, a kázali fra Slaven Brekalo, fra Petar Ljubičić a fra Svetozar Kraljević. V pondělí mši svaté předsedal fra Mijo Šarčević, a kázal při ní fra. Danko Perutina. Nejvíce kněží koncelebrovalo ve čtvrtek, a bylo jich 515.  
V neděli 4. srpna se po večerní mši svaté konalo tradiční procesí medžugorskou farností se sochou Panny Marie. V sobotu 3. srpna predvedli členové komunity Cenacolo pro mladé divadelní představení.
Kněží ze všech světadílů byli po velkou část svého času k dispozici mladým ke svaté zpovědi. Festivalové události hudbou a písněmi provázel Mezinárodní sbor a orchestr pod vedením prof. Damira Bunoze. Festival byl simultánně tlumočen do 17 jazyků,  a v přímém přenosu ho přenášely mnohé radiostanice a Internetové portály.