Mladí z Medžugorje chodí každý večer na místo zjevení

16.12.2015 11:31

Mladí farnosti Medžugorje se v Adventu každý večer ve 20,30 hod., kromě neděle, scházejí na modlitbu růžence na Kopci zjevení. 

Tato modlitební iniciativa vznikla před rokem, když skupina mladých založila modlitební skupinu. 

Radoslav Šego říká, že ta idea přišla, když jeden z jeho přátel měl havárii: „A tak jsme se sešli a chtěli podepřít modlitbou jeho rodinu. Na iniciativu jeho blízkých přátel jsme šli na Kopec zjevení v postním období, protože se to neštěstí stalo v postní době. S modlitbou jsme pokračovali ještě i později. Minulý rok jsme chodili na Podbrdo na modlitbu jen v novéně před vánoci, letos jsme se rozhodli chodit celý Advent. Pozvali jsme všechny mladé z naší farnosti i všechny ostatní, aby se k nám připojili v modlitbě na Kopci zjevení, abychom tak co nejlépe a nejdůstojněji uvítali Ježíška“, říká Radoslav. 

Kristina Mršić se od samotného počátku účastní modliteb mladých: „Na počátku jsem byla trochu skeptická. Později se všechno změnilo, když jsem viděla druhé lidi jak se modlí a jak všechny svoje starosti a trápení odkládají nahoře na kopci. Tak jsem se i já s modlitební skupinou znovu učila modlit. Otevřeš se, mluvíš s Pannou Marií, a díky Bohu, všechno jde dobře“.