Měsíc říjen v Medžugorji

13.10.2016 15:05
 

Od začátku letošního října, měsíce, který je zvláštním způsobem zasvěcen Panně Marii, přijíždí do Medžugorje mnoho poutních skupin ze všech končin světa. Zvláště početné skupiny poutníků přijíždějí z Chorvatska. Minulý víked do Medugorje připutovala skupina 75 poutíků z farnosti sv. Jana Křtitele z Postira, z ostrova Brač. Organizátorka této poutě, Vilma Lazaneo, v programu Radiostanice „Mir“ Medžugorje prohlásila, že farníci z této farnosti organizovaně přijíždějí, alespoň jednou do roka.

 „Přijíždíme, protože toto je Mariino místo, místo modlitby, které nám všem přirostlo k srdci. Když přijdeme do Medžugorje, nejdříve je setkání s Pannou Marií na Podbrdu, potom následují různá svědectví, růženec, mše svatá, klanění, zpověď. Všichni poutníci přicházejí do Medžugorje, protože je to mimořádné místo modlitby, obrácení, usmíření, společenství a lásky“, vyprávěla Vilma.

Fanica Matolić do Medžugorje nepřišla od 1981 roku. „I po 35 letech jsem opět nadšená. Teď se budu snažit přijíždět každým rokem. Medžugorje zanechává hluboké stopy“, řekla Fanica, když vyprávěla o svých dojmech. V této skupině byl i Toni Glavinić. Medžugorje vlévá mír a nějakou duchovní obnovu. Každý rok přijíždíme, a také se zúčastňujeme Mladifestu...“, vzkazoval posluchačům. (obrázky / slike)

(www.medjugorje.hr)