Manželský pár Majerových o letošním semináři manželů

18.07.2015 12:07

Katica a Franjo Majer, z farnosti Ducha Svatého na Jarunu, se poprvé účastnili 16. semináře manželských párů v Medžugorji (12.-15. července 2015).

Paní Katica zdůrazňuje, že poprvé přišla do Medžugorje v roce1983, když byla ještě dívka: „Nebyla jsem si jistá jestli jsem věřící nebo ne, ale přesto jsem sem s kamarádkou přijela. Mám pocit, že se po zpovědi v Medžugorji ve mně něco proměnilo, moje víra ožila. Já jsem pocítila, že mne Matka Boží uchvátila svojí milostí.  Pro mne Medžugorje znamená mnoho, stále mne ve víře upevňuje. Medžugorje je pro mne vždycky duchovní obnova a jsem Matce Boží velmi vděčná“.

Její muž Franjo zdůrazňuje, že zpočátku pro něj Medžugorje mnoho neznamenalo, ale později si začal být jistý, že mu právě Medžugorje pomohlo pochopit duchovní úroveň: „A skrze tu úroveň spirituality v Medžugorji mi začala být víra jasná. Nebyly už pochybnosti. Proto jsme my tolik vázáni na Medžugorje. V minulém roce jsme prvně byli na Festivalu mládeže. Je pravda, že věkem už tam nepatříme, ale je nám neobyčejně milé, že jsme pocítili duch mladých. To jsou drobnosti, ale ty detaily mi pomohly, že si teď mohu být jistý ve víře a nemám pochybnosti. Pro mne je Medžugorje duchovní hybná páka, které se podařilo mne rozhýbat v duchovním životě!“