Manželé Šarčevićovi o semináři manželů a o Medžugorji

18.07.2015 13:06

Šimo a Nada Šarčevićovi přijeli do Medžugorje z Chorvatska (z Belišća), aby se zúčastnili 16. mezinárodního semináře manželských párů. V manželství žijí 36 roků a na semináři manželů jsou potřetí.

Vyprávějí:

„Když jsme byli prvně naplnili jsme se silou a láskou. Proto jsme se chtěli účastnit kadý rok. Tím co se děje na setkání jsme opravdu nadšení. Očekáváme červenec s radostí, abychom jeli do Medžugorje. Vracíme se vždycky naplněni novou silou. Krásné bylo, když na počátku semináře přednášející Stjepan Lice řekl, že je Maria počátek lepšího světa. My jsme se rozhodli, že se jí odevzdáme, že dopustíme, aby v nás působila“.

Paní Šarčević dosvědčuje, že v Medžugorji byla více než 30 krát:  "Medžugorje změnilo můj život. Nebyla jsem zpočátku věřící, a pak jsem se přivdala do rodiny věřících a přála jsem si více poznávat duchovní věci. Po 4. výročí Mariiných zjevení jsem prvně přijela do Medžugorje. Pokaždé jsem se vracela jiná. Vždycky jsme něco nového poznala. Cítím, že mne láska Panny Marie pozvedá, nosí. A ne mohla bych už být bez Medžugorje. Medžugorje je můj druhý domov“.

Její muž Šimo zdůrazňuje, že jsou v posledních 20 letech v Medžugorji často a plody toho je jeho v rodině vidět.