Kardinál Christoph Schönborn: Církev s vděčností uznává co tak mnozí lidé prožívají v Medžugorji

26.08.2019 09:38

 

Letos jako i v minulých letech účastníkům 30. Festivalu mladých v Medžugorji poslal svůj pozdrav vídeňský arcibiskup kardinál Christoph Schönborn. Pozdravné poselství po večerní mši svaté k nadšení všech mladých přečetl medžugorský farář, fra Marinko Šakota.

Poselství kardinála Christopha Schönborna:

"Drazí bratři a sestry, drazí mladí!

Jako každým rokem se raduji, že vám mohu poslat pozdrav k tomuto velikému setkání mladých.

V uplynulých letech náš Svatý Otec  krok za krokem dával znamení, že je Medžugorje požehnané místo na kterém je Matka Boží, Panna Maria lidem tak blízko a posílá tolik pomoci.

My všichni mu můžeme jenom z celého srdce poděkovat za jeho moudrou pastýřskou péči plnou lásky.

V osobě arcibiskupa Hosera poslal svého osobního trvalého zástupce. Na zahájení Mladifestu přišel jeho osobní vikář, kardinál De Donatis. Všechna ta znamení ukazují, že Církev s vděčností uznává to, co tak mnozí lidé již po desetiletí prožívají v Medžugorji a co vás povzbuzuje, že přes letní horka přicházíte v tak velikém počtu na toto místo milosti. Tady je nám nebe tak blízko, tady Panna Maria dává tolik útěchy a obrácení, tady mnozí z vás odhalují radost zpovědi, svátosti smíření. Tady prožíváte společenství ve víře, tady navazujete přátelství, tady mnozí prožívají vnitřní uzdravení z životních ran.

Už teď se raduji, že na přístí Mladifest, dá-li Bůh, budu opět moci přijet do Medžugorje.

Modlete se za papeže Františka, kterému toho tolik dlužíme.

Ve víře a  modlitbě s vámi spojen váš P. Christoph Kard. Schönborn