Glosa fra Maria o současné situaci MLADIFESTU

04.08.2020 11:47

PODIVUHODNÁ PROMĚNA, ALE MĚLI BYSTE VĚDĚT I TOTO

 

"Věřili jsme a věřil jsem, že Mladifest není nějakou ilegální a necírkevní událostí.

Věřili jsme a věřil jsem, že přijde den, kdy biskupové budou předsedat při mších v Medžugorji. Všechno se to teď uskutečnilo. Vystoupili jsme z "ilegality" protože za  "ilegální" považovaly Mladifest osoby z ordinariátu v Mostaru.

Nechtěl bych, aby mne někdo špatně pochopil, ale teď je situace podobná jako byla po válce v Chorvatsku a v Bosně-Hercegovině. Co tím chci říci? Hlavně toto: vojáci, kteří hynuli a bojovali teď už nejsou důležití. Stát vedou ti, na jejichž nohou nebyly vojenské boty.

Podobné je to i s Medžugorjem. Na scénu vstoupili většinou skeptici a ti, kteří to všechno sledovali z povzdálí nebo dělali kariéru v episkopátu. Tak tomu, zdá se, musí být. A ať je. Není potřeba od toho odhlížet. Medžugorje stojí i za oběti tohoto druhu. Doufám, že biskupové kromě slavnostního oltáře najdou svoje místo též na kopci zjevení a na Križevaci.

Proto s hrdostí vzpomínám na frátry, kteří jako kámen nárožní dlouhou dobu působili v Medžugorji. Mnozí byli šleháni protivětrem a vlnami. Oni se proto rozhodli. Bez nich by dnes nic nebylo tak jak je. To nikdy nezapomínejme. Parády a pochybné osobnosti jsou pomíjející, ale ti františkáni zůstávají svědky a znameními obětí. Slzy mi vstupují do očí, když si vzpomenu čím vším jsme museli projít a co všechno jsme museli spolknout. Hercegovská františkánská provincie zažila rehabilitaci. Někteří zemřelí i živí františkáni na ní ještě čekají.

Panno Maria, díky Ti, že nás vedeš k Ježíšovi a díky Ti za oběti františkánů, vizionářů, farníků i poutníků. Město na hoře nebylo možné skrýt.

Do modliteb zahrnuji i ty, kteří byli původci těch slz, které jsme polykali. Bůh je milostivý." (přeloženo z facebooku)