Fra Zvonimir Pavičić: Žijte s Kristem a na konci života budete vítězi

20.08.2023 16:12

Medjugorje tiene nuevo párroco – Fra Zvonimir PavičićTřetího dne 34. Festivalu mládeže předsedal při večerní mši sv. medžugorský farář, fra Zvonimir Pavičić, za koncelebrace 524 kněží. Ve svém kázání řekl, že z Písma svatého můžeme vyčíst jak moc nás Bůh miluje. Vyberme z jeho kázání nejdůležitější myšlenky:

Sdělil že bez ohledu na to jak daleko jsme od Boha zabloudili, On od nás nikdy neustupuje.  ''K té lásce k Bohu a bližnímu nás vedou Boží přikázání, která dal Mojžíšovi'' ne aby nás jimi omezoval, ale protože nás tak chce ochránit od záhuby. ''Proto se nedejte zavést myšlenkami jako Kristus ANO, Církev NE, Bůh ANO, přikázání NE. Ale podle přikázání, podle nauky Církve poznejte Krista, poznejte Boha, který nás miluje a který si přeje žít s námi věčně!

Drazí mladí, tady jste na duchovní obnově. Přistupujte k tomu vážně. Odevzdejte se Pánu tím, že se budete modlit růženec; slavit eucharistii; že budete brát Bibli do rukou a číst z ní a meditovat; že budete dovolovat Bohu, aby vás vedl, ne nejasnými slovy lidskými, ale svým jasným slovem – Ježíšem Kristem! A ničeho se nebojte! Kdo žije s Kristem, ten vítězí nad zlem! Žijte s Kristem a na konci svého života budete vítězi'', řekl na závěr fra Zvonimir Pavičić. (medjugorje.hr)