Dobrovolní dárci krve na pouti v Medžugorji

17.12.2016 13:29

V Medžugorji byli v posledních týdnech na pouti i členové Družstva dobrovolných dárců krve z města  Split.

V programu Radiostanice „Mir“ Medžugorje o pouti hovořili Petar Šimunović, předseda této Společnosti, a Danijel Lolić, pracovník Družstva Červeného kříže a předseda dobrovolných dárců krve při kostele sv. Petra, v Lokvi.

„Toto je pouť pro všechny předsedy Klubů města Split. Organizovali jsme ji, abychom tak poděkovali lidem,  kteří celý rok pracují jako dobrovolníci ve prospěch místních společenství a nakonec i lidem, kteří krev potřebují. Pouť do Medžugorje pro nás mnoho znamená. Když přijdeme sem cítíme se jinak, naplněnější, usmířenější. Je těžké popsat ten pocit.

Město Split má momentálně 23 kluby dobrovolných dárců krve, kteří jsou při výrobních organizacích nebo  městských čtvrtích, a na jejich činnosti se podílejí i středoškoláci a studenti, kteří darují krev na akcích,  které organizují jejich školy a fakulty. Krev se  dává také v samotném transfuzním centru. Letos plánujeme odebrat 11 000 doz krve, a polovina z toho bude získána  při akcích v Klubech“, zdůraznili poutníci ze Splitu. (www.medjugorje.hr)