Dcery z medžugorského penzionu Panna Maria svým zpěvem dojaly chorvatskou veřejnost

13.12.2017 23:18

Některé z titulků v masmédiích:

Dívky s andělskými hlasy dojaly celé Chorvatsko: „Uspěly jsme v naší misi“

Sestry Ramljak skutečně osvěžily „Supertalent“ ( Soutěž mimořádně talentovaných mladých  pořádanou chorvatskou televizí )

Dívky s andělskými hlasy se probojovaly do finále show a uspěly ve své misi.

Magickým hlasem a nevídanými emocemi  si včera večer ( v neděli  10. prosince 2017) sestry Ramljak podmanily scénu Supertalentu. Skromné dívky z Medžugorje svojí interpretací duchovní písně  „Tvoje jsem a Ty jsi můj“, dojaly publikum, žiri, ale i diváky před obrazovkami a zaslouženě postoupily do finále „show“.

Jejich hudební talent je nepochybný, ale hudební projev, který předvádějí je netypický pro show takovéhoto typu, takže překvapení po postupu do finále nejsledovanějšího talent show v Chorvatsku bylo ještě větší.

Dívkám se s lehkostí podařilo o co se marně snažili mnozí před nimi. Podařilo se jim popularizovat duchovní hudbu a právě s tímto cílem se přihlásily na „Supertalent“.

 

Interview s Darijou a Annou Marií Ramljakovými bezprostředně po strhujícím pěveckém vystoupení (https://youtu.be/TV_UwyZR610)

 

- Co  jste to vy dvě dnes způsobily? Není to zrovna obvyklé, aby duchovní hudba měla takový ohlas...

Tak nějak my cítíme, že je to naše mise. Abychom  přenášely prvořadě na mladé a na celé publikum, že skrze duchovní hudbu můžeš být naplněná osoba, a že je to je něco pozitivního.

- A jak je to těžké? Myslím, je vidět, že nemůžeš skrýt emoce.

Ano. Prostě je to těžké. Ještě jsme pod dojmem toho všeho. Já si ještě nejsem plně všeho vědoma a myslím i Darija...  Je to těžké. Jak jste říkal – je to duchovní hudba. Je těžké s ní prorazit. V podstatě lidem přenášet víru a Boha. Ale myslím, že jsme v tom uspěly a to je pro nás neuvěřitelné štěstí.

Veliké emoce! Je to něco nepopsatelného...

- Dobře. Chorvaté o sobě obyčejně prohlašují , že jsou katolíci. Katolický jsme stát, ale přitom já nikdy neslyším v rádiu, v televizi duchovní hudbu.  A pak přijdete vy dvě a způsobíte takový „boom“...

Právě to! To jsme i my pocítily, že je potřeba něco takového, aby víra převládla, pokusit se dokázat prostě něco takového.

Lidé se těžko projevují jako věřící. Je těžko to přenášet na lidi, je těžko to vyjádřit... Doufáme, že to takto povzbudíme k lepšímu...

- Kdo vám byl největší oporou v tom všem? Možná jste narazily na nějaké svoje vrstevníky, kteří říkali: A prosím tě... zpívej Ninu Badrić, zpívej Severinu.

A přirozeně, přirozeně! Vždycky jsou takové komentáře, ale největší oporou nám byli naši rodiče, naši nejbližší. Máme velkou podporu z naší farnosti! Opravdu. Opravdu velká podpora!

- Vy jste dvě nové světice v Medžugorji?!

Ale ne, nenazývaly bychom se tak!!!  Ale prostě žijeme v co věříme, co cítíme, a chceme to předávat...

Děkujeme vám, děkujeme vám.

( DNEVNIK.hr a  Showbuzz)