Církevní komise zkoumající medžugorský fenomen 17. 1. 2014 uzavře svoji práci

16.01.2014 13:40

Mezinárodní církevní komise pro Medžugorje už v pátek vynese závěr několikaletých zkoumání fenomenu zjevení v hercegovinské vesnici (exkluzivně Bitno.net.). Po té jejich názor bude přenesen na stůl papeže Františka a brzy bude následovat rozhodnutí o tom, jaké stanovisko zaujme Vatikán k této otázce.

Připomínáme - mezinárodní komise má celkem 17 členů, mezi nimi je pět Chorvatů. Kromě  kardinálů Josipa Bozaniće a Vinka Puljiće je v komisi i Jezuita psycholog Mijo Nikić, prof. dr. Franjo Topić, předseda Chorvatské kulturní společnosti „Napredak“, a též řeholní sestra Veronika Nela Gašpar, doktorka teologie a profesorka na Katolické teologické fakultě v Rijece.

Jak jsme se dozvěděli ze zdrojů blízkých komisi, má se v pátek 17. 1. 2014 konat zasedání při kterém se bude hlasovat o závěrech o tom, co se v Medžugorji skutečně děje. Po pátečním zasedání budou závěry předloženy papeži Františkovi, který vynese konečné rozhodnutí o Medžugorji.

Komise byla založena v roce 2010 z rozhodnutí papeže Benedikta XVI. V průběhu uplynulých roků pečlivě sledovala všechny dokumenty související s Medžugojrem, ale uspořádala i rozhovory s vizionáři a ostatními, kteří jsou různým způsobem spojeni se zjeveními. Nyní jejich závěry směřují na Státní sekretariát Svatého Stolce, a potom k papežovi Františkovi. Práce Komise probíhala ve skrytosti a všem jejím členům bylo zakázáno o ní mluvit na veřejnosti.

(medjugorje-info.com)

Při setkání s medžugorským farářem, fra Marinkem Šakotou, papež žádal, abychom se modlili, aby vynesl správné rozhodnutí…

TEDY MODLEME SE!