Bylo zahájeno setkání organizátorů poutí, vedoucích mírových center, modlitebních a charitativních skupin souvisejících s Medžugorjem

01.03.2017 15:11


 

Registrací a účastí na večerním modlitebním programu, v odpoledních hodinách v pondělí 27. února 2017 bylo zahájeno 24.mezinárodní Setkání organizátorů poutí, vedoucích mírových center, modlitebních a charitativních skupin souvisejících s Medžugorjem. Setkání bude trvat do pátku 3. března. Letos se koná pod heslem: „Aby vaše láska stále více rostla (Fil 1, 9).

Toto setkání v Medžugorji shromáždilo kolem 260 účastníků z 28 zemí: USA, Anglie, Irska, Austrálie, Libanonu, Německa, Švýcarska, Rakouska, Monaka, Francie, Itálie, Bosny a Hercegoviny, Chorvatska, Guatemaly, Hondurasu, Salvadoru, Mexika, Švédska, Španělska, Nikaraguy, Polska, Rumunska, Maďarska, Litvy, Lotyšska, Ukrajiny, Čech a Slovenska.

Přednášejícím na semináři je medžugorský farář fra Marinko Šakota. Účastníci, se kromě přednášek účastní i večerního modlitebně-liturgického programu v medžugorském farním kostele, též práce podle jazykových skupin, a tradičně navštěvují i Kopec zjevení a Križevac. (www.medjugorje.hr)