Ani v těchto dnech není Medžugorje opuštěné

30.11.2023 15:31

Medžugorský farní kostel je plný poutníků. Odhaduji, že z 90 procent jsou to Ukrajinci - řeckokatolíci. Při večerním modlitebním programu se řeckokatolických kněží k oltáři schází asi 40 a římsko-katolických kněží včetně apoštolského vizitátora, arcibiskupa Aldo Cavalliho, hrstka, 3-5. Bohu díky. Modlíme se za mír...

Dnes před polednem jsem se vydala na Křížovou cestu na Križevac přesto, že bylo namoklo, kamení klouzalo a obloha hrozila, že každou chvíli začne opět pršet, ale byl zvláště významný důvod: Zasedání Senátu České republiky při kterém měli představitelé známého hnutí Za Život obhajovat práva na ochranu nenarozených bratří a sester, aby státní zákony neschvalovaly jejich zabíjení potratem. (O mnohých z vás vím, že jste se také modlili na ten úmysl.) 

Myslila jsem, že tam budu sama. Cestou opravdu jen pár jedinců. Došla jsem na vrchol a za křížem byla velká skupina poutníků. Kdo to byl?

Samozřejmě - bratři Ukrajinci. Navázala jsem rozhovor a dozvěděla se, že je tu momentálně 5 autobusů poutníků z toho více než 60 kněží. V jednom autobusu je 48 kněží a pár laiků na doplnění počtu. 

Modleme se za vyšší porodnost a také za nová kněžská povolání! Nebojte se žádná naše modlitba nejde do prázdna. Bůh ji nějak vyslyší a využije k dobrému...