27. mezinárodní modlitební setkání mládeže v Medžugorji se rychle blíží

29.07.2016 12:40
(www.medjugorje.hr)

Přibližuje se 1. srpen, den kdy začne 27. mezinárodní modlitební festival mládeže v Medžugorji,  který založil fra Slavko Barbarić. Na programu radiostanice „Mir“ Medžugorje se mluvilo o historii těchto setkání, ale i o fra Slavkovu vztahu k mladým. Fra Marinko Šakota, medžugorský farář, který roky vede Festival mladých v Medžugorji řekl:

„Fra Slavko tu myšlenku slyšel od druhých, nebyla jeho vlastní. Ale on ji přijal a realizoval. Fra Slavko naslouchal mladým, měl otevřené srdce pro potřeby mladého člověka. Všechno začalo v roce 1990, s několika stovkami mladých, kteří sem přišli. Mladí chtěli duchovní obnovu v létě, v modlitbě, písni, a on to uskutečnil. Počátky byly malé kroky, ale ty maličké kroky vedou k  velkým výsledkům“, řekl medžugorský farář.

A rok za rokem se desetitisíce mladých z celého světa shromažďují v Medžugorji. Přijíždějí ze všech stran světa. I když jsou rozdílní, jsou jedno, na slunci celé dny, nijak jim to ne vadí, protože vědí proč přišli a co je jejich cílem:

„Když mladý člověk prožívá lásku, mír, nic mu nevadí, nic pro něj není problém. On se tu dobře cítí. Cítí, že je doma, že je s Matkou, že je milován a přijímán. To je zkušenost z  Mladifestu. Ať jsem byl kdekoli, vždycky jsem přijížděl na Mladifest, i když ho vedl fra Slavko. To jsou moje duchovní cvičení. Pocítil jsem, že je to něco co mi duchovně pomáhá, abych se osvěžil“, vyprávěl fra Marinko.