10 dnů bez displejů

10.02.2016 21:49

Farní úřad Čitluk, (sousedí s Medžugorjem) Františkánský světový řád a Frama Čitluk, vyhlásily akci pod názivem „Deset dnů bez displejů” („10 dnů jiného vnímání”). Akce začala na Popeleční středu, 10. února 2016. Kordinátorem akce je fra Danko Perutina.

Akce má 4 hlavní cíle:

1. Zmenšit čas ztrávený před displeji a obrazovkami, aby se tak zlepšila vzájemná komunikace, zejména v rodině mezi rodiči a dětmi.
2. Získat kompetenci pro rozvíjení kritického postoje k obsahu sdělovacích prostředků a aktivitám, a též k poznávání nebezpečí plynoucího z násilí a zneužívání prostřednictvím internetu.
3. Kvalitnější využívání volného času.
4. A nakonec to nejdůležitější, získaný čas využít na to, abychom si více zamilovali Boha a lidi se kterými žijeme a se kterými se každý den setkáváme.

„Žijeme ve světě prudkých proměn ve kterém jsme bombardováni množstvím informací z různých stran, a které k nám přicházejí hlavně z displejů tří zdrojů: Televize, internetu a mobilu. Využívání moderních komunikačních prostředků může být na jedné straně užitečné, ale na druhé straně se vytváří určitá nevázanost a často i závislost  na těch prostředcích. Abychom se určitým způsobem vzepřeli modernímu Goliášovi, zahájili jsme tuto akci. Připoj se i ty k akci „Deset dnů bez displejů”, protože ty to dokážeš!“, vzkazují organizátoři.

(www.medjugorje.hr)