Ženský fotbalový klub Široki Brijeg na pouti v Medžugorji

24.09.2017 14:18

Hráčky Ženského fotbalového klubu Široki Brijeg připutovaly v sobotu 16. září do  Medžugorje pěšky.  Už třetí rok na  počátku sezony, putují hráčky trenéra Ivana Kvesića do této mariánské svatyně, aby tak poděkovaly Matce Boží za dosavadní úspěchy a vyprosily si její ochranu v úsilí, které nadchází v nové sezoně.

„Pouť do Medžugorje je takové naše malé poděkování nebeské ochránkyni  pod  jejíž ochranu se utíkáme v této naší aktivitě. Věřím, že tato pouť se stane naší tradicí a prvním krokem  na počátku každé nové sezony. Kromě  modlitby a duchovního občerstvení, nám putování prospívá k tomu, abychom se ještě více sblížili“, vyjádřil se stručně trenér Ivan Kvesić na počátku poutě.

Na pouť se vydalo 18 fotbalistek všeho věku. Jedna z nejmladších mezi nimi je 11 letá Ana Lončar, která s fotbalistkami šla na pouť do Medžugorje poprvé.

„Několikrát jsem šla na pouť do  Medžugorje s rodiči, ale tentokrát jdu poprvé pěšky. Jsem z toho šťastná. Starší hráčky dohlížejí na nás mladé a my jsme jim za to vděčné“, zdůraznila malá  Ana Lončar.

Po příchodu do Medžugorje se zúčastnili  večerního modlitebního programu. (medjugorje.hr)