V Medžugorji se konal 5. mezinárodní seminář pro život

29.05.2017 11:18

/ medjugorje.hr /

v Medžugorji byl v sobotu 27. května uzavřen pátý Mezinárodní seminář pro život, který byl zahájen 24. května. Setkání bylo uzavřeno eucharistií, které ve 12 hodin předsedal fra Ante Vučković. Tématem letošního shromáždění bylo „Aby vaše láska stále více rostla” (Fil 1, 9) - Ve škole Panny Marie", a shromáždilo se na něm asi 200 účastníků z Chorvatska, Bosny a Hercegoviny, Slovinska, Rakouska, Německa, Belgie, Francie, Anglie, Irska, Holandska, Itálie, Litvy, Lotyšska, Ukrajiny, Maďarska a Slovenska.

Tento seminář, ve kterém se sjednotily dosavadní setkání pro lékaře a zdravotní personál a seminář FOR LIVE se skládá z přednášek, svědectví a účasti na večerním modlitebním programu, též modlitby na Podbrdu a Križevaci. Fra Ante v těchto dnech předsedal i při večerních mešních slavnostech.

O samotném semináři zdůraznil: „Organizujeme se kolem Božího slova, modlitby, kolem každodenního medžugorského programu. V centru je seminář pro život, v centru je Bůh jako zdroj života. Snažíme se při tom, abychom, pokud je to možné,  otevřeli širší prostor, aby se rozvíjel, rostl, aby se tak svým způsobem naplnilo  biblické slovo „Aby vaše láska stále více rostla“. Čím je více lásky, tím více je prostoru pro život.” (obrázky)