V Medžugorji je zvláště velká prostota modlitby

29.04.2016 09:52

 

(www.medjuorje.hr)

„V Medžugorji je zvláště velká prostota modlitby”, řekla v programu radiostanice „Mir” Medžugorje poutnice Safiria Leccese, která byla na pouti v Medžugorji v loňském roce. Safiria je novinářka, jedna z nejznámějších televizních tváří v Itálii. Vede emisi s náboženskou tématikou, která je výborně přijímána, a jako zvláštní úkol zdůrazňuje vedení program vigilie při prohlášení Jana Pavla II. blahoslaveným. 

Safiria hovořila o svých zážitcích z Medžugorje, kam putuje již 6 roků. Na otázku proč přijíždí na toto místo modlitby a míru, co tady nachází, Safiria odpovídá: 

„Nacházím tady mír, zvláštní mír. Bez ohledu na to, jestli přicházím ze svých osobních důvodů nebo pracovně, nacházím hloubku toho míru. Panna Maria nás vede k Ježíšovi. Přistupuji k poselstvím 

a výzvám Panny Marie s velkým pocitem vlastní malosti. Samotná výzva k půstu ve středy a v pátky o chlebu a vodě je velmi silná. Ne jen to, ale i jiné věci. Aby se nám dařilo žít poselství Panny Marie, myslím, že je důležité mít vedle sebe osoby, které tě v tom budou trochu podporovat, abychom společně šly stejnou cestou. Já jsem tady se svojí rodinou a v tom ohledu jsem velmi šťastná, protože si pomáháme. Musíme si být vědomi, že výzva Panny Marie, že máme následovat Ježíše stále, znamená nesení kříže. Do Medžugorje přijíždí velmi mnoho italských poutníků. Když se vrátí domů, jak žijí, nakolik to přijímají do své životní skutečnosti, teško říci. Vím, že je velmi mnoho lidí, jako jsem já a moje rodina, kteří to prožívají hluboce a stále je v nás touha vrátit se znovu do Medžugorje. Tady je něco zvláště silného, a to je prostota modlitby. Když vystoupíte na kopec zjevení a na Križevac, v tom tichu, s růžencem v ruce, to jsou chvíle silné modlitby, která je opravdu jednoduchá”,  prohlásila poutnice Safiria.