Tuto neděli bude v Medžugorji slaven 3. Mezinárodní den dědečků, babiček a starých osob

22.07.2023 13:28

Sdružení katolických dědečků a babiček (Catholic Grandparents Association) vás vyzývá, abyste přijeli na pouť do Medžugorje ve dnech kdy farnost slaví také svého patrona sv. Jakuba staršího, apoštola a pod pláštěm Panny Marie abychom společně oslavili mezinárodní den dědečků, babiček a starých osob.

Tato pouť se koná v neděli 23. července 2023 pod heslem ''od pokolení do pokolení dobrota je jeho.'' (Lk 1, 50)

To je i téma 3. mezinárodního dne dědečků, babiček a starých osob, podle rozhodnutí Svatého Otce, a tento Den se bude připomínat tuto neděli v celém světě.

Při této příležitosti bude Svatý Otec předsedat eucharistické slavnosti v Bazilice Svatého Petra a vyzval farnosti, diecéze sdružení a církevní společenství celého světa, aby tento den slavily ve vlastním  pastoračním prostředí.

Při ustanovování tohoto Mezinárodního dne dědečků, babiček a starých osob prohlásil papež, že mezi dědečky, babičkami a mladými lidmi je velmi úzké pouto a proto i dialog mezi nimi má být stálý a proto je velmi důležité, aby se babičky a dědečkové setkávali s vnoučaty.

Program, kterým si budeme v Medžugorji připomínat tento Mezinárodní den bude zahájen v 17 hodin katechezí arcibiskupa Aldo Cavalliho, apoštolského vizitátora se zvláštní úlohou pro farnost Medžugorje, modlitbou růžence od 18 hodin a mší svatou, které bude předsedat medžugorský farář, fra Zvonimir Pavičić od 19 hodin.

Tento den bude možné v Medžugorji získat i plnomocné odpustky. 

Pro ty, kteří nebudou moci být přítomni v Medžugorji bude program přenášen v přímém přenosu radio vlnami radio stanice Mir Medžugorje i internetovými prostředky v různých světových jazycích.

(přeloženo z medjugorje.hr).